StoryEditorOCM
4 kantunaPREOKRET S PETICIJOM

Branko Dukić: Protivim se neosnovanim prozivkama i pozivima na linč, ali suglasnost sam potpisao. Frane Brajković: Nije Paleka jedini odgovoran!

Piše P.O.
19. travnja 2022. - 12:52

Četrdeset minuta nakon što je Zadarski.hr objavio vijest da gradonačelnik Branko Dukić nije potpisao suglasnost na zahtjev "Inicijative za Poluotok" kojim se tražilo postavljanje štanda na Narodnom trgu za potpisivanje peticije usmjerene na smjenu direktora TZ Marija Paleke, stigao nam je demanti izravno od gradonačelnika Dukića.

- Upravo sam potpisao suglasnost po tom zahtjevu i predao je pročelniku Tomislavu Koroni. U četvrtak i petak nisam bio na poslu, pa je nisam ni mogao potpisati do danas i to sam i uradio. Osobno se protivim prozivkama i peticijama usmjerenim protiv bilo kojeg pojedinca, jer tu često ima neosnovanih zahtjeva ili poziva na linč. Ovakve zahtjeve potpisuje gradonačelnik i ja sam ga potpisao, kaže gradonačelnik Branko Dukić.

Prethodnu informaciju, po kojoj Dukić nije dao suglasnost, potvrdio nam je nadležni pročelnik za gradsku imovinu Tomislav Korona. Očito je do šumova u komunikaciji došlo negdje između pročelnika i gradonačelnika.

Kako bilo, na Narodnom trgu će se ipak prikupljati potpisi pod peticiju kojom se traži smjena direktora TZ Marija Paleke, ali pokretači peticije odgovornost za stanje na Poluotoku ne bacaju isključivo na Paleku.

- Ne možemo govoriti samo o Mariju Paleki čiji je mandat obilježila pandemija i udar na turizam. Ali, upravo zbog toga smo imali priliku revidirati i uskladiti strategiju razvoja zadarskog turizma da bismo ovu sezonu dočekali spremni, jer ovako, turizam se vodi stihijski i Paleka je kao direktor TZ samo nastavio voditi tu stihijsku politiku u turizmu. Nije najvažnije razapeti ili potjerati Paleku, jer on nije jedini odgovoran za stanje na Poluotoku čije stanovnike brine cijeli niz komunalnih problema, a za to ima jako puno odgovornih i nadležnih službi, od komunalaca do urbanista, kaže Frane Brajković.

09. svibanj 2024 09:24