StoryEditorOCM
4 kantunaNOVO RUHO

Bivši Hotel Iž na Voštarnici postaje Hotel A‘mare: otvaranje se planira sredinom srpnja, a na jesen izgradnja podzemne garaže ispod trga

Piše Zadarski.hr
8. lipnja 2022. - 18:59

Radovi na bivšem Hotelu Iž privode se kraju: sredinom srpnja svoja bi vrata trebao otvoriti kao obnovljeni Hotel A'mare.

"Svaki stanovnik Zadra i mnogi njihovi gosti zasigurno su čuli za Hotel Iž. Nakon godina propadanja jedne od ikona Zadra, Hotel Iž vraća se u potpuno novom svjetlu. U ljeto 2022 godine završetkom obnove Hotela Iž iz njegova kamena nastat će novi biser Zadra, Hotel A'mare. Nakon godina ulaganja i intenzivnog promišljanja Zadrani će dobiti hotel na kojeg mogu biti ponosni. Da bi zadržali srce Zadra u hotelu osmislili smo ime A'mare koje je sinonim za poznatu povijesnu baštinu grada Zadra, višnju amarena koja je obilježila mnoge živote zadarskih obitelji. Najnoviji dragulj u turističkoj ponudi Zadra - Hotel A'mare - svoja vrata otvara s 1. srpnja 2022. godine i traži marljive, odgovorne i ambiciozne osobe s motivacijom za rad u turizmu" navodi se u oglasu tvrtke Green Tech Group d.o.o. na portalu Moj posao gdje traže radnike u kuhinji.

image

Restoran hotela A'mare

Gtg/Slobodna Dalmacija

Iza tvrtke Green Tech Group stoji mladi zadarski poduzetnik Anthony Ninčević, sin poznatog Mladena Ninčevića, u čijem je vlasništvu i Hostel 4 You u Zadru te hostel u Zagrebu.

Hotel A'mare imat će stotinjak soba i desetak apartmana u kategoriji četiri zvjezdice. U njima će moći primiti oko 250 gostiju. 

Na stranicama portala Moj posao objavljene su i računalne simulacije budućeg izgleda kuhinje i dijela unutrašnjosti hotela. Centralna zgrada hotela je obnovljena, na fasadi se vidi ugrađeni lift, dok su radovi na aneksu - gdje će biti recepcija i restoran hotela - u punom su zamahu kako bi se stigli rokovi za otvaranje, vjerojatnije do sredine nego početkom srpnja.

image

Restoran hotela A'mare

Gtg/Slobodna Dalmacija

Na kraju sezone u planu je nastavak radova na poboljšanju hotelske infrastrukture. Vlasnici naime pregovaraju s Gradom Zadrom oko uvjeta za uređenje trga ispred hotela. Ispod njega bi se trebala napraviti podzemna garaža, a trg iznad se planira obnoviti i urediti u skladu sa suvremenim komunalnim standardima.

image

Hotel A'mare

Gtg/Slobodna Dalmacija
24. travanj 2024 03:23