27187009
slobodna organizira

Dođite i guštajte, na Vinskom podrumu u Splitu moći ćete uživati u dobroj kapljici, a čeka vas i bogati program!

Piše Split SD
Foto Joško Ponoš/Cropix
15. svibnja 2024. - 13:15

Jubilarna deseta manifestacija "Vinski podrum", u organizaciji Slobodne Dalmacije, ove godine održava se na novoj lokaciju: u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika na Mejama. Ovoga petka i subote okupit će se više od 80 vinara iz svih dijelova Hrvatske, a posjetitelji će moći probati više od 400 vinskih etiketa. 

Događaj će za posjetitelje u petak biti otvoren od 16 do 21 sat, a u subotu od 14 do 20 sati. Posjetitelje osim uživanja u čašama vrhunskih vina, očekuju i brojne radionice i događaji. U petak u 15 sati struka analizira zašto su dalmatinska vina svjetski hit, a voditeljica radionice je dr. sc. Mirella Žanetić.

image
Joško Ponoš/Cropix

Nakon nje će Jelena Balog voditi radionicu "Vinolog‘s selection". Prof. dr. sc. Edi Maletić i Šime Škaulj će u 17 sati održati radionicu "Svjetska putovanja loze: Portugalci u dalmatinskim vinogradima", a u 18 sati radionicu "Najnovija istraživanja: Sva lica plavca malog". U 19 sati očekuje vas "Novi princ zaleđa Dalmacije: Trnjak od Vrgorca i Imotskoga do Hercegovine", a ovu radionicu će voditi dr. sc. Goran Zdunić i Goran Franić

image
Joško Ponoš/Cropix

U subotu je za 15 sati predviđen "Blagoslov Ravnih kotara: Internacionalni prvaci iz zadarskih vinograda" s Krunom Filipovićem, a u 16 sati sa sommelierom Filipom Živkovićem očekuje vas "LU-MA ekskluziv- Exclusive selection". Čaroliju kaštelskog Crljenka otkrit će vam Kruno Filipović u 17 sati, a u 18 sati dr. sc. Goran Zdunić i Želimir Bašić pokušat će otkriti "U čemu je tajna Dingača?". Za kraj ostaje radionica koju će voditi Siniša Koceić i Alen Gulam "Vinske škole – Winebox". Broj slobodnih mjesta po radionici je 15, a za sudjelovanje se potrebno unaprijed javiti. 

Splitski Vinski podrum mjesto je susreta vinara i ljubitelja kvalitetnih butelja. Ovo je jedinstvena prilika za isprobavanje novih sorti, upoznavanje s vinarima i uživanje u bogatom glazbeno-zabavnom programu. Posjetitelji će moći uživo vidjeti i amfore iz 4. st. pr. Kr., proizvedene na području današnjeg Hvara, koje svjedoče o dugoj enološkoj tradiciji ovih prostora. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 16:52