StoryEditorOCM
Svijetzgrnuli bogatstvo

Zovu ih ‘Zubari iz pakla‘: otac i sin idu u zatvor jer su ljudima ‘popravljali‘ zdrave zube. Kupili su Ferrari, brod...

Piše Vijesti SD
22. listopada 2023. - 00:05

Lionel Guedj (43) i njegov otac Jean-Claude (71) u francuskom Marseilleu odlaze zajedno u zatvor jer su godinama pacijentima popravljali zdrave zube kako bi zaradili i obogatili se, donosi Fenix magazin.

Svojim je metodama liječenja 43-godišnji Lionel Guedj u roku od pet godina postao najplaćeniji stomatolog u Francuskoj. Imao je Ferrari, zarađivao je između 65.000 i 80.000 eura mjesečno i nagomilao bogatstvo od 13 milijuna eura.

Lionel Guedj je u zatvoru od rujna prošle godine. Kako je objavio Le Monde, liječnik je proglašen krivim da je stotinama pacijenata popravio oko 3.900 zdravih zuba kako bi potom mogao ugraditi skupe mostove. Ukratko, 43-godišnjak je svojim tretmanima napunio džepove.

Prvostupanjsku kaznu od osam godina zatvora potvrdio je u petak i žalbeni sud. "Zubari iz pakla" kako su ih mediji prozvali će zajedno u zatvor. Jean-Claude Guedj, 71, također stomatolog, osuđen je na pet godina zatvora jer je pomagao sinu.

Jean-Claude, poznat kao "Carnot" Guedj, navodno je vodio korisničku službu za pacijente s bolovima u ordinaciji svog sina.

I to očito vrlo pametno. Glavni državni odvjetnik opisao je starijeg kao "starog lisca u službi mladog vuka".

Koliko će od prijevare zarađenih milijuna ostati nakon zatvora, ne može se predvidjeti.

Kazneni sud u Marseilleu naredio je oduzimanje nekretnina, vozila, broda, gotovine i umjetnina u vrijednosti nešto više od 2,2 milijuna eura, donosi Fenix magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:35