StoryEditorOCM
Svijettragedija u alpama

Žičara joj zahvatila odjeću i vukla je 50 metara preko ruba litice. Pred očima supruga i djece pala je u provaliju

Piše Vijesti SD
5. srpnja 2024. - 17:23

Bizarna tragedija dogodila se u talijanskim Alpama. Margherita Lega, majka dvoje djece, pala je u 150 metara duboku provaliju nakon što joj je planinska žičara zahvatila odjeću i odvukla je u smrt pred očima čitave obitelji.

Incident se dogodio u dolini Anzasca, popularnom planinarskom području u Pijemontu sjeveroistočno od Torina. Nesretna žena planinarila je s djecom i suprugom, a nesreća se dogodila kada je stavljala prtljagu na dijelu žičare koja služi za to. 

Prtljažni dio žičare iznenada se aktivirao i vukao ženu više od 50 metara preko ruba litice. Žičara ju je vukla, no nakon nekog vremena žena je pala u provaliju. Svemu su svjedočila djeca i njezin suprug.

Suprug preminule planinarke odveden je na ispitivanje u lokalnu policijsku postaju. Gradonačelnica Calasca Castiglione, Silvia Tipaldi, rekla je kako je žičara redovito prolazila kontrole i da vjeruje kako se tragedija dogodila slučajno, piše Daily Mail, a prenosi Dnevnik.hr.

Žičara koja povezuje zaselak s planinom duga je oko 400 metara i prelazi strmu klisuru, obično njom upravljaju dvije osobe koje se nalaze na vrhu i na dnu. Više od 100 djelatnika hitne pomoći uključujući vatrogasce, policiju i timove gorske službe spašavanja požurilo je na mjesto događaja. Uz pomoć helikoptera i penjača tijelo planinarke locirano je i izvučeno iz provalije.

Žičara je zapečaćena dok se utvrđuju sve okolnosti i ispituje jesu li poštivane sve sigurnosne mjere. Prijavljeno je da se sustav iznenada pokrenuo, a razlog tek treba utvrditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 17:23