StoryEditorOCM
SvijetUŽAS U TURSKOJ

Žena umrla nakon estetske operacije: liječnici njenoj sestri nisu dali da vidi tijelo, a onda je doživjela novi šok

Piše VIJESTI SD
27. kolovoza 2024. - 17:00

38-godišnja Britanka preminula je tijekom estetske operacije u Turskoj. Ono što je trebalo biti odlazak na rutinsku operaciju, pretvorilo se u noću moru za obitelj frizerke Cadel Brown, majke dvoje djece.

Operaciju, koja je uključivala brazilsko podizanje stražnjice, zatezanje trbuha i podizanje grudi Cadel je u Turskoj platila 10.500 dolara dok bi takva operacija u Engleskoj koštala oko 30 tisuća dolara. S njom je putovala 40-godišnja sestra Leane, kojoj su u bolnici priopćili da joj je sestra preminula, a kao mogući uzrok smrti naveli su ulazak masnoće u pluća, piše dnevnik.hr, prenoseći The Sun.

"Otišla je na operaciju oko 9:30 i tada sam je posljednji put vidjela", kazala je shrvana Leane. Došla su tri čovjeka koja su je zamolila da pođe sa njima. Počeli su joj objašnjavati o mogućim komplikacijama poslije operacije te su joj rekli da je sestra preminula.

Leane je bila šokirana. Iako joj je klinika vratila novac za operaciju, nisu joj dozvolili da vidi tijelo. Pri povratku u Veliku Britaniju, mrtvozornik joj je rekao šokantnu vijest. Tijelu njezine sestre nedostajali su dijelovi mozga, pluća i srca.

Glasnogovornik britanskog Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi pozvao je sve sugrađane da dobro ispitaju kvalifikacije liječnika i kliniku u koju planiraju otići na operaciju.

Britanski ITW News kontaktirao je spornu kliniku u Turskoj. "Nisu pronađeni nikakvi dokazi o povredi organa. Tijelo smo netaknuto predali mrtvozorniku u Turskoj. Moguće je da su dijelovi uklonjeni prilikom pokušaja utvrđivanja uzroka smrti", napisali su u odgovoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:04