StoryEditor

Zbog Putinova zakona CNN obustavlja emitiranje u Rusiji

Piše PSD.
11. studenog 2014. - 00:41
Američka televizijska mreža CNN objavila je u ponedjeljak odluku da krajem godine obustavi emitiranje svoga programa u Rusiji, a kao razlog navela je najnovije zakonske promjene u Rusiji, koje jačaju nadzor države nad neovisnim medijima.

Vlasnik CNN-a, Turner International, nije naveo datum prestanka emitiranja, ali je ruska službena novinska agencija Tass objavila da će emitiranje prestati 31. prosinca.

"Turner International razmatar mogućnost emitiranja CNN-a u Rusiji u svjetlu najnovijih zakonskih izmjena koje se tiču medija", priopćila je tvrtka. "Tijekom toga procesa obustavit ćemo emitiranje", dodaje se u priopćenju.

"Nadamo se da ćemo se u dogledno vrijeme vratiti na to tržište, a naše ćemo partnere informirati o daljnjem tijeku zbivanja", poručio je Turner International.

Prema istom priopćenju, dopisništvo CNN-a u Moskvi nije pogođeno tom odlukom.

Ona je donešena u vrijeme sve snažnijeg pritiska ruskog predsjednika Vladimira Putina na neovisne medije, posebice kad je riječ o izvješćivanju o krizi u Ukrajini.

Prema najnovijim zakonskim odredbama, inozemni partner može sudjelovati u vlasništvu nekog medija u Rusiji s najviše 20 posto udjela, čime je pogođen veliki broj neovisnih medija u zemlji.


H

Izdvojeno