StoryEditor
SvijetIZBJEGLIČKA KRIZA

Zbog ilegalnih prijelaza granice Njemačka produžila kontrolu s Austrijom: u samo mjesec dana uhvatili su čak 103 migranta

Piše HINA
22. travnja 2021. - 17:56
Granični prijelazRonald Goršić/Cropix

Njemačka je zbog ilegalne migracije produžila kontrole kopnene granice prema Austriji za daljnjih pola godine, potvrdio je u četvrtak njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer.

- Situacija na njemačko-austrijskoj granici je nepromijenjeno upitna- napisao je Horst Seehofer (Kršćansko-socijalna unija CSU) u pismu Europskoj komisiji, u kojem opravdava novo šestomjesečno produženje kontrole granica.

Seehofer pritom ukazuje na veliki obujam sekundarne migracije iz drugih članica Europske unije, ali i na situaciju na Balkanu.

- Još uvijek vlada vrlo osjetljiva situacija na tursko-grčkoj granici, a tu je ilegalni migrantski potencijal na Balkanskoj ruti- smatra Seehofer. Isto to, kako nadalje piše njemački ministar unutarnjih poslova, vrijedi i za pokušaje krijumčarenja u kamionima.

- Samo u siječnju je otkriveno 24 pokušaja krijumčarenja s ukupno 103 ilegalna migranta- stoji u pismu.

Njemačka je na jesen 2015., u jeku izbjegličke krize, uvela kontrole na šengenskoj granici prema Austriji i od tada ih svakih pola godine produžuje.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2021 04:23