StoryEditor
SvijetStrava u Japanu

Zatočio troje medicinara pa likvidirao poznatog liječnika, otkriveno i što je u pozadini jezivog zločina. Opsada je trajala 11 sati

Piše PSD
28. siječnja 2022. - 14:48

Nakon 11-satne opsade, japanska policija uhitila je muškarca koji je, prema navodima tamošnjih medija, napao tri medicinska radnika koja su došla u njegovu kuću, a jednog je hicem iz pištolja usmrtio, javlja BBC.

Muškarac po imenu Hiroshi Watanabe, 66-godišnjak iz Fujimona, suočen je s optužbama za ubojstvo nakon zločina koji se odvio u četvrtak, sjeverno od Tokija.

Kao taoca je držao poznatog liječnika Junichija Suzukija, kojeg je zatim i upucao, a Suzuki je preminuo u bolnici, priopćila je policija.

image
AFP

Nepoznato je što je dovelo do nasilja niti kako je osumnjičenik došao u posjed pištolja, za koji su neki mediji naveli da je lovački. Policija još uvijek istražuje sve okolnosti zločina.

U Japanu su zločini počinjeni vatrenim oružjem prava rijetkost zbog stroge regulacije.

image
AFP

Kako danas izvještavaju japanski mediji, liječnički tim njegovao je majku osumnjičenog, koja je nedavno umrla. U četvrtak navečer Watanabe ih je pozvao da dođu k njemu, što su oni i učinili.

Policija je prvu dojavu dobila oko 21:00 po lokalnom vremenu, nakon što su susjedi prijavili da čuju pucnjeve iz pištolja te su ispred kuće pronašli jednog od liječnika koji je krvario iz rana na prsima i trbuhu.

image
AFP

Jedan muškarac i medicinska sestra prebačeni su u bolnicu, a još se uvijek nalaze u kritičnom stanju, priopćila je policija.

Drugi muškarac uspio je pobjeći iz kuće u policijsku postaju, javljaju mediji.

U petak ujutro, dok je opsada još uvijek bila u tijeku, vlasti su evakuirale oko 110 stanovnika u susjedstvu i zatvorile obližnje škole. Policija je nedugo kasnije provalila u kuću, gdje je pronašla liječnika Suzukija i uhitila osumnjičenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. kolovoz 2022 02:19