StoryEditor
Svijetbilateralni sastanak

Za vrijeme svog posjeta New Yorku Milanović se sastao i s predsjednikom Kostarike, dvojac pohvalio zajednicu Hrvata u Puntarenasu

Piše HINA
20. rujna 2021. - 21:31
Predsjednik Milanović razgovara s predsjednikom Kostarike Carlosom Alvaradom QuesadomUred Predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek

Uoči 76. zasjedanja Opće skupštine UN-a, hrvatski predsjednik Zoran Milanović održao je bilateralni sastanak s predsjednikom Kostarike Carlosom Alvaradom Quesadom, priopćeno je iz njegova ureda.

Na sastanku dvojice predsjednika razgovaralo se o unapređenju bilateralne suradnje pri čemu je dogovoreno i podizanje diplomatske razine bilateralnih odnosa dviju država.

Predsjednici Milanović i Quesada složili su se kako dobrim odnosima Hrvatske i Kostarike pridonosi i mala, ali dobro organizirana hrvatska zajednica u Kostariki, osobito u gradu Puntarenas.

Razgovarali su i o pandemiji koronavirusa i načinu kako riješiti probleme koje je ona uzrokovala.

Dvojica predsjednika su razgovarala i o zaštiti ljudskih prava, kako u kontekstu borbe protiv covida-19, tako i kroz multilateralnu suradnju.

Hrvatska i Kostarika su ponedjeljak u UN-u organizirale, kao supredsjedatelji, ministarski sastanak o ulozi žena u sprječavanju masovnih zločina kao doprinos toj vrsti multilateralne suradnje, dodaje se u priopćenju.

Hrvatski predsjednik stigao je u nedjelju u New York gdje će sudjelovati na 76. Općoj skupštini UN-a i imati niz bilateralnih sastanaka.
 

item - id = 1128781
related id = 0 -> 1136694
related id = 1 -> 1136679
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 06:38