StoryEditorOCM
Svijetupozorenje

Vučić Hrvatima: Zbog izbjeglica očekujte promjenu odnosa s Mađarima. Bit će puno gori nego s Srbima...

Piše PSD.
17. rujna 2015. - 20:29
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da Srbija i Hrvatska dobro surađuju oko izbjeglica i upozorio da Zagreb može očekivati puno veće probleme s Mađarskom koja je najavila podizanje ograde na granici s Hrvatskom.

Izbjeglice i imigranti u velikom valu od srijede ujutro stižu u Hrvatsku autobusima iz Srbije nakon što su mađarske vlasti zatvorile granicu prema Srbiji, a srbijanske vlasti preusmjeravaju ih u Hrvatsku.

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je u srijedu da će Budimpešta podići ogradu i uz granicu s Hrvatskom te Rumunjskom kako bi spriječila ilegalne ulaske izbjeglica na putu u bogate zemlje poput Njemačke i Švedske.

"Očekujte uskoro drugačiji odnos između Hrvatske i Mađarske. To će vam biti puno veće pitanje nego odnos između Srbije i Hrvatske", rekao je Vučić u Washingtonu.

"Mađari su najavili postavljanje ograde na granicu s Hrvatskom, ali nije samo ograda u pitanju. Čekajte samo da vidite što će se događati", upozorio je Srbijanski premijer koji boravi u posjetu SAD-u.

Prema vojvođanskim medijima, izbjeglice blokirane na graničnim prijelazima s Mađarskom masovno se kreću prema Hrvatskoj. Lokalni dužnosnici očekuju da će do četvrtka navečer granični prijelazi Horgoš 1 i 2 posve isprazniti nakon što je autobusima u pravcu Hrvatske prebačeno 3500 izbjeglica.

Vučić je ocijenio je da nema problema u suradnji s Hrvatskom, u koju je do četvrtka ujutro iz Srbije stiglo 7300 izbjeglica.

"U neposrednom su kontaktu naši ministri unutarnjih poslova, a ako treba bit će i naši premijeri", istaknuo je Vučić.


(H), FOTO: Arhiva/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 10:47