StoryEditorOCM
SvijetVladimir Solovjov

Voditelj blizak Putinu rekao da je Rusija ‘osuđena na pobjedu‘, ali i spomenuo smrt ruskog predsjednika: ‘Ne daj Bože‘

Piše T.F/JL
12. listopada 2024. - 12:39

Ruski TV voditelj Vladimir Solovjov je tijekom emisije u četvrtak rekao da je njegova zemlja u ratu s Ukrajinom ‘osuđena na pobjedu‘ te da ruska politička scena neće biti jako pogođena u slučaju odlaska predsjednika Vladimira Putina.

- Zamislimo najgori mogući scenarij, najgori scenarij, ne daj Bože... kontinuitet vlasti je u tom slučaju zajamčen, rekao je Solovjov u emisiji koju je podijelio antikremaljski list Russian Media Monitor, piše Jutarnji.

Solovjev je poznat po vođenju talk showa ‘Večer s Vladimirom Solovjevim‘, kojeg emitira državna televizija Rusija 1, a u kojem sudjeluju istaknute političke osobe i komentatori. Poznat je i po svojoj otvorenoj podršci predsjedniku Putinu.

image

Vladimir Putin i Solovjov 

Mikhail Metzel/Afp

Činilo se da se ovi njegovi komentari odnose na mogućnost smrti ruskog predsjednika Putina. Među ostalim je u toj emisiji govorio o uraganima u Americi, ratu u Ukrajini, kao i navodnim planovima Zapada za pad Rusije, prenosi Newsweek.

- Naravno da sam jako zabrinut za Amerikance, to je točno. Uragan više nije toliko jak ni zastrašujuć iako su svi zabrinuti, rekao je pa nastavio ismijavati stanovnike Floride koji su na društvenim mrežama govorili o šteti nakon uragana Milton.

- To je njihov problem, tamo su uragani česti. Ako se zgrade sruše, srušit će se.

Zatim se osvrnuo na temu rata u Ukrajini.

- Završavaju li svi ratovi za pregovaračkim stolom? Znamo mnoge ratove koji su završili potpunim uništenjem druge strane, rekao je i ustvrdio da Ukrajina nema pravo ni sposobnost da zadrži određene teritorije predviđene postsovjetskim granicama, kao što su Krim, Donbas, Zaporožje i Herson.

- Ukrajina misli da s populacijom od 30 milijuna ljudi može okupirati teritorije na kojima živi 8-10 milijuna i držati ih, zajedno sa stanovništvom koje ih mrzi, rekao je Solovjov.

image
Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/Willwest News/Profimedia

Emisiju je završio govorom o planovima Zapada za poraz Rusije, za koje je rekao da bi se sastojali od političkog poraza i vojnog kolapsa.

Nije direktno imenovao ruskog predsjednika Putina, no rekao je da će Rusija i njezine vojne operacije u Ukrajini preživjeti promjenu na političkoj sceni zemlje, te da je Rusija ‘osuđena na pobjedu u tom ratu‘.

- Zamislimo najgori mogući scenarij. Najgori scenarij, ne daj Bože. Kontinuitet vlasti u Rusiji je zajamčen. Cijela jedna generacija lidera odgajana je u Rusiji i došla je na vlast u Rusiji. Ti su lideri visoko profesionalni i domoljubni, timski su igrači, zaključio je Solovjov, prenosi Newsweek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. listopad 2024 12:40