StoryEditor
Svijetpriznali grešku

Vodeći medij uhvaćen u laži: objavili dramatične snimke prenapučene talijanske bolnice u navodnom izvještaju iz New Yorka

Piše M.Dr.
31. ožujka 2020. - 15:42
AFP

Veliki propust napravila je američka medijska kuća CBS, odnosno CBS News. Prije nekoliko dana objavili su reportažu o navodno 'pravom stanju stvari' iz prenapučenih bolnica na području New Yorka, a sve u kontekstu daljnjeg izbijanja koronavirusa u tom gradu.

Bilo je to 25. ožujka ove godine.

I ništa tu ne bi bilo čudno da istu snimku, identičnu, nekoliko dana ranije, 22. ožujka ove godine, nije pustio američki Sky News, izvještavajući zapravo iz Italije, a ne iz Amerike.

'Ovo je glavna bolnica u Bergamu, u provinciji Lombardija. To je jedna od najnaprednijih bolnica u Europi', izvijestio je tada Sky News.

Identične snimke u međuvremenu su nekome postale sumnjive, usporedili su ih i shvatili da je CBS News uhvaćen u laži. Objavili su naime snimku iz Italije, prikazujući navodno stanje u američkim bolnicama.

CBS News priznao je grešku jučer, 30. ožujka, u ponedjeljak.

'Bila je to greška u uređivanju. Odmah smo poduzeli korake da je uklonimo sa svih platformi i emisija', rekao je glasnogovornik CBS News za Fox News.

Ne vjeruj svemu što se objavljuje po medijima, objavljeno je nakon ovog propusta na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. ožujak 2021 12:44