StoryEditorOCM
Svijetagora

Više nema dileme: dobili smo novu vrstu opasnog ekstremizma - ekološki terorizam. Kakve veze imaju napadi na djela Van Gogha ili Moneta sa spašavanjem Zemlje?!

30. listopada 2022. - 08:29
Dok su druge revolucije sijale mržnju preme određenim skupinama ljudi, zelena pothranjuje mržnju prema čovjeku kao takvom, koji je tumor planeta Romy Arroyo Fernandez/Nurphoto Via Afp

Kroz povijest smo se nagledali različitih vrsta terora i terorizma i svi su bili umotani u plemenite ideje, bilo božanske, bilo humanističke. Nakon što je aktivistička balavurdija koja se bori protiv klimatskih promjena, od Engleske do Njemačke, krenula u zeleni džihad napadajući Van Gogha i Moneta, nema više sumnje, očekuje nas era ekološkog terorizma. No nisu ta djeca kriva.

Od vrtićke dobi do medija u ime znanosti djecu se indoktrinira u znanost umotanim apokaliptičkim slikama otapanja ledenjaka, ciklonama, cunamijima, sušama, kao da takvi fenomeni nisu na zemlji postojali i prije dizelaša i fosilnih goriva. I prije čovjeka. Nije čovjek potamanio dinosuruse. To je učinila "majčica" priroda.

I umjesto da se nove generacije osvješćuje o ekološki odgovornom ponašanju, o...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:55