StoryEditor
SvijetRekonstrukcija

Vijadukt smrti: ponovna izgradnja mosta u Genovi, čije je rušenje odnijelo 43 života, stajat će do 200 milijuna eura

9. rujna 2018. - 22:07

Ponovna izgradnja srušenog vijadukta u Genovi stajat će 150 do 200 milijuna eura, objavile su lokalne vlasti u nedjelju.
Radove će izvoditi državna tvrtka Fincantieri, u suradnji s Autostrade per l'Italia, rekao je guverner pokrajine Ligurije Giovanni Toti na konferenciji za novinare.

U rušenju mosta prošli mjesec poginulo je 43 ljudi.

Objavljena snimka: svjedoci snimili trenutak u kojem se urušio vijadukt iznad Genove

Potvrđeno ukupno 42 mrtvih: nakon urušavanja vijadukta u Genovi premijer Italije proglasio izvanredno stanje

"Rekonstrukcija će stajati između 150 i 200 milijuna eura, a za samo uklanjanje starog mosta potrebno je 10-12 milijuna, te za odštete za unesrećene", rekao je Toti.

Regionalni guverner imenovan je koordinatorom u pružanju pomoći nakon rušenja mosta što mu je dalo snažan glas u inicijativi za rekonstrukciju.

Talijanska vladajuća koalicija koja obuhvaća stranku desnog centra Ligu i antiestablišmentski pokret Pet zvijezda optužila je Autostradu za ozbiljne previde u održavanju mosta te su rekli kako žele da im se opozovu koncesije za autocestu.
Ministar prometa Danilo Toninelli, koji je član Pet zvijezda, rekao je da Autostrade mora platiti za poslove ponovne izgradnje, ali ne smije biti uključena ni na koji drugi način.

Čini se da Toti odbija takvo stajalište. "Fincantieri će imati vodstvo u ponovnoj izgradnji, zajedno sa skupinom tvrtki koje će također uključiti Autostradu", rekao je.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. prosinac 2020 02:28