StoryEditorOCM
Svijetvratio se iz afrike

Uzbuna u Njemačkoj: oglašen alarm zbog straha od smrtonosne tropske bolesti! Spašavanje mladića izgledalo kao u filmovima katastrofe

Piše PSD
14. rujna 2022. - 19:58

Zbog muškarca (22) koji se u srijedu navečer žalio na visoku temperaturu i druge tegobe, nakon što se samo nekoliko sati ranije vratio s odmora iz Afrike, u Sjevernoj rajni u Njemačkoj podignut je alarm za uzbunu zbog moguće zarazne bolesti i eventualne epidemije.

Glasnogovornica okruga iz kojeg dolazi muškarac za njemačke medije je izjavila: “Spasilačka služba pozvana je malo prije 4 sata ujutro – tijekom razgovora s liječnikom hitne pomoći postala je poznata pozadina oboljenja. Tada je liječnik hitne pomoći oglasio alarm i pokrenuo lanac spašavanja", prenosi Fenix magazin.

Spašavanje je izgledalo kao scene iz filma katastrofe. Specijalni tim je oboljelog čovjeka iznio iz njegove kuće i kroz dekontaminacijsku komoru unio u posebna ambulantna kola sa zračnim komorama.

Uz policijsku pratnju u srijedu poslijepodne krenuli su prema Sveučilišnoj bolnici u Düsseldorfu. Konvoj je tamo stigao oko 14 sati.

O kojoj je točno bolesti riječ, postoji li doista opasnost od epidemije – to je, kako prenosi Fenix magazin, još uvijek otvoreno.

Oboljela osoba je bila na odmoru u afričkim zemljama Tanzaniji i Zanzibaru.

Kako pišu njemački mediji, Odjel za zdravstvo stavio je u karantenu tri kontakt oboljele osobe. Kontakti dolaze iz obiteljskog okruženja. Također se utvrđuju i ostali daljnji kontakti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 17:37