StoryEditorOCM
Svijetpoljski fritzl

Upoznala ga preko interneta i odlučila posjetiti. Uslijedile su četiri godine pakla, 30-godišnjakinja se jedva spasila

Piše L.G./ JL
2. rujna 2024. - 11:13

Mateusz J. (35) iz Poljske, osumnjičen je da je četiri godine držao ženu zatočenu u staji, mučio ju i silovao. Žrtva identificirana kao Malgorzata (30) stupila je u kontakt s njim preko interneta, na jednoj stranici za upoznavanje i otišla ga posjetiti 2019. godine u malo naselje u blizini Glogova na zapadu zemlje, donosi The Telegraph, prenosi Jutarnji list.

Iako je bila zatočena samo četiri metra od najbližih susjeda osumnjičenika, godinama nitko nije znao gdje je skrivena. U tom periodu, nekoliko puta je dolazila u obližnju bolnicu sa slomljenom rukom, potom nogom, a prošle godine je morala biti operirana zbog ozljede anusa.

Krajem kolovoza ponovno je stigla u bolnicu s iščašenim ramenom i uspjela upozoriti liječnike na teror koji je proživljavala, a oni su kontaktirali policiju. Fotografije ozljeda žene i mjesta gdje je bila zatočena objavio je lokalni portal myGlogow i možete ih pogledati OVDJE.

U oronuloj kamenoj staji sa zazidanim prozorom, davno su bile smještene životinje, stoga Malgorzata više nije imala pristup struji, vodi, WC-u ili higijenskim potrepštinama. Žrtva je također otkrila da ju je Mateusz, kad nije ispunila njegova seksualna očekivanja, tukao, izgladnjivao i mučio.

Jednom je tijekom zatočeništva zatrudnjela. Osumnjičeni ju je odveo u bolnicu u gradu Nowa Sol na porod i prisilio ju dati dijete na posvajanje. Malgorzata je rekla da tada doktorima nije mogla reći istinu jer se bojala, s obzirom da joj je zaprijetio kako će joj biti još gore ako išta kaže.

Njenog otmičara mještani su opisali kao “usamljenika i čudaka”. Uhićen je 30. kolovoza i odbacuje sve optužbe, iako se suočava sa zatvorskom kaznom u trajanju do 25 godina zbog psihičkog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja.

Prozvan je “poljskim Josefom Fritzlom”, jer jezivi slučaj podsjeća na jednog od najozloglašenijih austrijskih kriminalaca koji je vlastitu kćer držao zatočenu 24 godine u tamnici ispod kuće, skupa s njihovo sedmero djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 23:05