StoryEditorOCM
SvijetANALIZA

Već postoji nekoliko scenarija nuklearnog udara: Putinu ne ostaje niti jedna druga karta da pobijedi i sačuva živu glavu. Amerikanci razrađuju planove u slučaju atomskog sukoba

Piše Jadran Kapor
24. rujna 2022. - 15:39
Rusija baštini političku praksu u kojoj poraženi lider rijetko napušta tron s glavom na ramenima. Putin se sve vrijeme trudio oživiti carističke sentimente, pa mu je jasno i kako bi njegova glava prošla u novom ‘jurišu na Zimski dvorac‘/Sputnik Via Afp

Kad je predsjednik Putin pred TV kamerama donio odluku da se ruski nuklearni vojni potencijal stavi u stanje pripravnosti, to je bio - blef. Jest da ni tada “specijalna vojna operacija” u Ukrajini nije išla kako treba, ali Putin nije ni sanjao da je na putu da izgubi rat.

Nedavna odluka da na okupiranim područjima hitno raspiše referendum o pripajanju tih područja “majčici Rusiji” i njegova najnovija prijetnja nuklearnim oružjem više nisu blef, nego jasan pokazatelj da je Putin očajan.

Rusija baštini političku praksu u kojoj poraženi lider rijetko napušta tron s glavom na ramenima. Putin se sve vrijeme trudio oživiti carističke sentimente, pa mu je jasno i kako bi njegova glava prošla u novom “jurišu na Zimski dvorac”.

Uostalom, “oktobar” je blizu, a proletarija...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:44