StoryEditor
Svijetu sad-u

Upišete li ovu adresu u Google karte vidjet ćete da je cijela kuća ‘blurana‘: razlog zbog kojeg su se odlučili na taj korak je stvarno jeziv, evo o čemu se radi

Piše PSD
17. svibnja 2022. - 15:49

Google karte u samo nekoliko trenutaka mogu vam pokazati bilo koju lokaciju na ovome svijetu, ali mnogi ne znaju kako postoje neke iznimke. U naizgled običnoj ulici u Clevelandu u Ohiju pokazat će vam sve kuće osim jedne. Ona je potpuno zamagljena i to iz uistinu jezivog razloga. 

image
Screenshot/

Adresa Seymour Avenue 2208 potpuno je skrivena od pogleda Googlea, bez obzira koliko se potrudili zumirati. Kuća je bila dom zlostavljača Ariela Castra i u njoj je gotovo cijelo desetljeće držao tri žene. Amanda Berry, Gina DeJesus i Michelle Knight bile su zatvorene u Castrovom domu i redovito zlostavljane cijelo zatočeništvo. 

Prije nego što je kuća zamagljena, bio je to običan dom u prigradskoj ulici. Dvoetažna zgrada sčetiri spavaće sobe, kupaonicom, podrumom, dva trijema, potkrovljem i samostojećom garažom. 

Kada su vlasti provele istragu nakon što su tri žene puštene iz zatočeništva, pronašli su traku i lance kojima je sputavao žene. Svaka od njih je imala svoju sobu, ali je u njoj bila redovito zaključavana s kantom umjesto kupaonice. Tri žene su na kraju pobjegle iz svog 'zatvora' u Castrovom podrumu kada su ostale same u kući bez nadzora. Susjed, gospodin Ramsey, vidio je Amandu kako viče u pomoć i priskočio im je u pomoć, a njihov ubojica dobio je doživotnu kaznu. Svega nekoliko dana nakon presude, odlučio si je oduzeti život. 

Inače, vlasnici kuća mogu od Googlea zatražiti da u svrhu zaštite privatnosti zamagli njihove domove i na taj korak se nerijetko odlučuju političari ili zvijezde iz showbiza. Ipak, takav zahtjev je trajan i ne može se naknadno 'odblurati'. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2022 15:56