StoryEditor
Svijettako to rade u SAD-u

Umjesto na plaće radnicima, novac od državne COVID pomoći spiskao na skupocjeni Lamborghini i provode. Završio je iza rešetaka na punih šest godina!

Piše PSD.
14. svibnja 2021. - 13:34

Američki poduzetnik David Tyler Hines (29) uzeo je pomoć države kako bi u vrijeme koronakrize “mogao poslovati i davati plaće radnicima”, a zatim je novac spiskao na skupocjeni Lamborghini Huracan. No, nema zafrkancije s američkim pravosuđem kao što bi ga bilo s našim, pa je prevarant s Floride brzopotezno osuđen na čak šest godina zatvora, a automobil mu je zaplijenjen.  

Nakon što je u veljači priznao krivnju u srijedu je Tyler Hines i osuđen. On je prvotno zatražio pomoć od 13,5 milijuna dolara, a dobio je četiri milijuna. Riječ je o Fondu teškom 521 milijardu dolara, kojeg je SAD namijenio za pomoć poduzetnicima. U prvom redu kako ne bi davali otkaze.

Za Lamborghini Huracán EVO iz 2020. David Tyler Hines  potrošio je 318.000 dolara, za provode u hotelima 16.000 dolara. Kupio je i nakit za 8530 dolara te još tisuće dolara utopio na druge razne gušte.

Nezakonitu kupnju Lamborghinija istražitelji su otkrili nakon što je biznismen sudjelovao u prometnoj nesreći.

Prije nego što je uhvaćen, zabilježeno je i da kažnjen sa stotinu dolara zbog nenošenja maske, a također u intervjuu za WSVN 7News, žalio se da novac za pomoć poduzetnicima dobivaju  samo moćni. Razljutilo ga je, naime, to što nije dobio željenih 13,5 milijuna dolara nego “samo” četiri milijuna dolara.

Prevare s JPP zajmovima u SAD-u nisu izuzetak, nedavno je uhvaćen i muškarac iz Južne Kalifornije koji je 5 milijuna dolara zajmova koje je dobio i JPP-a potrošio na sportske automobile Ferrari, Bentley i Lamborghini.

Američki odjel za pravosuđe izvijestio je kako se vodi dvjestotinjak kaznena predmeta za kršenja vezana uz programe JPP-a i zajma predviđenog za ekonomske gubitke u pandemiji.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2021 17:41