StoryEditorOCM
Svijetmisterij koji traje

Umirovljeni američki istražitelji tvrde da su otkrili identitet Zodiaca, ubojice za kojim se traga 50 godina. FBI i policija slučaj i dalje drže otvorenim

Piše PSD
8. listopada 2021. - 21:06
Zodiacov fotorobot, napravljen 1960-ih. S Garyjem Francisom Posteom podudara se izraziti ožiljak na čeluPolicija New Yorka

Američki kriminalistički istražitelji, poznati pod imenom Case Breake, koji se bave neriješenim slučajevima iz prošlosti, kažu da su najvjerojatnije identificirali serijskog ubojicu po imenu Zodiac, za kojim se traga više od 50 godina. Prema istražiteljima, riječ je o veteranu američkih zrakoplovnih snaga Garyju Francisu Posteu, koji je umro prije tri godine.

Međutim, policija i Federalni istražni biro (FBI) nisu podržali verziju istražitelja, navodeći da je slučaj i dalje otvoren.

Od 1968. do 1969. godine, Zodiac je počinio pet ubojstava i dva pokušaja ubojstva u državi Kaliforniji. Potom je lokalnom tisku poslao poruke upućene policiji, koje su osim podrugljivih tekstova sadržavale i šifre. Zodiac je napisao da je njegovo ime šifrirano u jednom od kodova.

Također ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 19:45