StoryEditorOCM
Svijetsnađi se, druže

Ukrajinski vojnici spremaju se za paklenu zimu u Donbasu, gdje temperature padaju i na -30. Upute su pronašli na internetu, pogledajte što su napravili u rovu

Piše PSD
28. listopada 2022. - 11:09

Ukrajinci s prve linije bojišta pronašli su kreativan i praktičan način kako se izboriti s oštrom hladnoćom. Naime, u rovovima Donbasa na bojišnici, udaljeni samo 700 metara od Ruske vojske, ukrajinski su vojnici napravili vruću saunu. 

- Zima u Donbasu je pakao. Ima stepsku klimu i jako hladne noći čija temperatura doseže i do -30 Celzijevih stupnjeva. U blizini nema niti šume za zaštitu od vjetra, tako da je život tu nepodnošljiv, rekao je Yuriy Syrotyus, ukrajinski vojnik.

Prisiljeni boriti se protiv Rusa i oštre zime, ukrajinska je vojna jedinica pronašla način kako održavati toplinu u rovovima te su uz pomoć internet vodiča u samo tri dana izgradili svoju saunu. 

- Izgradili smo je u tri dana. Prvo smo iskopali jarak, zatim ga pokrili posebnom membranom i vrećama kako bi izdržao barem minimalnu minobacačku vatru. Sauna neće preživjeti izravan pogodak, ali može preživjeti eksploziju od vatre jačine do kalibra 82, dodao je Yuriy. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. siječanj 2023 20:32