StoryEditorOCM
Svijetregija Harkiv

Ukrajinska vojska pokrenula protunapad i opkolila Balakliju, ugrožen strateški važni grad Izjum. Ruski blogeri bijesni: Naše vodstvo ne voli govoriti o lošim vijestima

Piše Silvija Novak/JL
7. rujna 2022. - 22:17
‘Balaklija je opkoljena i unutar dometa ukrajinskog topništva. Svi prilazi gradu su odsječeni. Uspješna ukrajinska ofenziva mogla bi ugroziti ruske snage u Izjumu, strateški važnom gradu koji Rusija koristi kao polaznu točku za vlastite ofenzive u istočnoj Ukrajini‘Sergei Chuzavkov/AFP

Ukrajina je pokrenula iznenadni protunapad u regiji Harkiv na sjeveroistoku zemlje, prisiljavajući ruske snage da se sada bave i tim područjem osim što se također moraju braniti od ukrajinskih napada i na jugu, piše Guardian, prenosi Jutarnji list.

Dužnosnik koji predstavlja Narodnu Republiku Donjeck, koju kontrolira Rusija, rekao je u utorak da su ukrajinske snage ‘opkolile‘ Balakliju, grad na istoku Ukrajine u kojem živi 27.000 ljudi i koji leži između Harkiva i Izjuma, grada koji je trenutno u ruskim rukama.

‘Danas su ukrajinske oružane snage, nakon dugotrajne topničke pripreme, započele napad na Balakliju‘, rekao je Danil Besonov na društvenoj mreži Telegram.

‘U ovom trenutku Balaklija je opkoljena i unutar dometa ukrajinskog topništva. Svi prilazi gradu su odsječ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 05:24