StoryEditorOCM
SvijetSVAKA ČAST

Ukrajinci pokazuju koliko su žilavi: sami su proizveli Tornado, terensko vozilo izuzetnih performansi koje ide i po tlu i po vodi. Pogledajte kako juri i ‘pliva‘

Piše PSD
13. listopada 2022. - 12:35

Teške oklonosti u kojima danas živi Ukrajina traže i nova, inovativna rješenja. Sada je predstavljeno lokalno terensko vozilo Tornado. U Poltavi je započela proizvodnja terenskih vozila Tornado. Terensko vozilo Tornado slično je popularnom ukrajinskom Sherpu, ali nešto veće. Međuosovinski razmak je 2,3 m, a promjer guma doseže 1,65 m.

Može prevesti do jedne tone tereta ili sedam putnika s prtljagom, osim toga, moguće je opremiti tri ležaja u kabini, piše Hak Revija.

U ukrajinsko terensko vozilo ugrađen je 2,4-litrenim japanski turbodizelaš Kubota i ima najveću brzinu od 45 km/h. Potrošnja goriva je oko 4-5 litara na sat.

Veliki (600 mm) razmak od tla i niskotlačne gume sa sustavom za napuhavanje pružaju odličnu terensku sposobnost. Tornado može prevladati visinu barijere od jednog metra i ‘plivati‘ ​​u vodi brzinom od 4-6 km/h. Osim toga, vrlo je pokretljiv i vrti se gotovo na mjestu.

Tornado također može vući prikolicu. Konstruktori vjeruju da terensko vozilo mogu koristiti Državna služba za hitne slučajeve (kojih nažalost ne manjka u Ukrajini) i poljoprivredna poduzeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 23:11