StoryEditorOCM
Svijetpogođena komuna

Ukrajina tvrdi da je oštetila ruski spasilački brod na Krimu: ‘Više nije u stanju ispunjavati zadatke‘

Piše Hina
21. travnja 2024. - 22:22

Ukrajinska vojska rekla je u nedjelju da je pogodila i oštetila jedan od najstarijih ruskih spasilačkih brodova u Sevastopolju, bazi ruske crnomorske flote na okupiranom Krimu.

Glasnogovornik mornarice Dmitro Pletenčuk rekao je da je brod Komuna pogođen u zaljevu Sevastopolja u nedjelju ujutro i da je postalo "jasno da brod više nije u stanju obavljati svoje zadatke."

Na Telegram kanalu Ukrajinskih oružanih snaga rečeno je da je brod bio jedan od najstarijih koje je koristila ruska mornarica te da je aktivan od 1913. godine.

Novinska izvješća prenijela su da je brod poslan u sklopu spasilačke operacije kad su ukrajinske snage potopile zapovjedni brod Moskva ruske mornarice u travnju 2022. godine.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij istaknuo je uspjeh vojske u napadanju i obuzdavanju ruske krimske flote u ratu protiv Rusije koji traje gotovo 26 mjeseci. Rusija je okupirala i anektirala Krim 2014. godine.

Pletenčuk je rekao ranije ovaj mjesec da su ukrajinske operacije onesposobile oko trećine ruske flote od početka rata.

Ruski guverner Sevastopolja, Mihail Razvožajev, rekao je ranije da su ruske snage odbile raketni napad na jedan od svojih brodova u luci.

Razvožajev je rekao da su otpale krhotine izazvale manji požar, koji je ubrzo ugašen.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 14:59