StoryEditorOCM
Svijetsvi su popisani

Uhićenima zbog odavanja počasti Navaljnom u Rusiji počeli stizati pozivi u vojsku, nekima dok su još u pritvoru

Piše VIJESTI SD
21. veljače 2024. - 21:49
Jedan uhićeni, koji se i dalje nalazi u pritvoru u Lenjingradskoj oblasti, dobio je pozivnicu kući, zaprimila ju je njegova suprugaSCREENSHOT/TELEGRAM

Policija u Sankt Peterburgu počela je uručivati pozive u vojnu registraciju građanima koji su privedeni zbog sudjelovanja na skupovima u znak sjećanja na Alekseja Navaljnog.

Projekt "Šetnja kroz šumu" prvi je o tome izvijestio. Prema njihovim riječima, 19. veljače je uručen poziv 38-godišnjaku koji je priveden na skupu sjećanja na Navaljnog, a zatim pušten.

Prema informacijama informativnog Telegram kanala "Rotonda", policija je uručila sudske pozive za najmanje sedam muškaraca. Jedan uhićeni, koji se i dalje nalazi u pritvoru u Lenjingradskoj oblasti, dobio je pozivnicu kući, zaprimila ju je njegova supruga.

U pozivima se traži da građani dođu u vojnu službu radi provjere podataka i prijave na odsluženje vojnog roka. Kako navodi RusNews, jedan poziv je izdan za vojnu registraciju, a ostali su izdani radi razjašnjenja podataka.

Meduza.io objavio je priču o mladiću koji je dobio poziv po izlasku iz pritvora (njegovo ime se ne navodi).

"Dva sata prije nego što smo pušteni, odvedeni smo u prostoriju gdje su sjedili neki muškarci i dijelili pozive. Rekli su da, ako ne potpišemo, bit će nam slomljeni prsti. Stalno su ponavljali: ‘Pa, hoćeš li da se boriš za nas? Mi smo dobri‘", rekao je sagovornik medija.

Podsjetimo, više od 400 ljudi privedeno je diljem Rusije na mitinzima u znak sjećanja na Alekseja Navaljnog. Otprilike polovina svih pritvorenika nalazi se u Sankt Peterburgu.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:42