StoryEditorOCM
Svijet‘šalio sam se‘

Rusi hapse i devetogodišnjake: učenik trećeg razreda završio na policiji zbog poruka na školskom chatu. Mališan nije jedini koji je zbog toga imao problema

Piše PSD
20. svibnja 2022. - 12:26

Muškarac u ruskom Zvenigorodu policiji se požalio na učenika trećeg razreda koji je u školskom chatu u zajedničkoj grupi napisao "Slava Ukrajini", javljaju lokalni mediji. 

Njegov sin mu je 16. svibnja pokazao poruke koje je u chatu napisao dječakov mali kolega Dima, a među kojima su bile ispisane poruke podrške Ukrajini. Muškarac je napravio snimke zaslona koje je onda proslijedio policiji kada je mališana i prijavio. 

Ovu priču objavio je i Telegram profil Baza koji je uspio nabaviti snimke poruka među djecom. 

Učenik i njegova majka pozvani su na Odjel za maloljetnike gdje je dječak rekao da je samo želio zezati svoje kolege iz razreda i da svojim porukama nije mislio ništa ozbiljno. Baza napominje da je policajac s dječakom razgovarao o štetnosti takvog trolanja putem interneta nakon čega ga je pustio kući.

Početkom svibnja peterburška umjetnica Aleksandra Skočilenko poslana je u zatvor jer je u trgovini izlijepila antiratne etikete s cijenama. Prokazao ju je umirovljenik i optužio za širenje laži o ruskoj vojsci.Ova  72-godišnja stanovnica Sankt Peterburga rekla je da je zabrinuta za ruske vojnike i da je sigurna da neće bombardirati civilne ciljeve zbog čega nije vjerovala porukama koje je umjetnica objavila. 

Popis uhićenih zbog pisanja antiratnih poruka nije gotov, a ima i onih koji su na druge načine podržali Ukrajinu i zbog toga imali susret s policijom. 

Dana 11. svibnja Anastasija Zrjačih privedena je u Moskvi jer je došla na posao sa žuto-plavom vrpcom zakačenom na jaknu. Kako javlja OVD-Info, policiju je pozvala djelatnica poslovnog centra u koji je djevojka došla zamijeniti prijateljicu na poslu. Policajci su je odveli u policijsku upravu Basmanny.

U ožujku je 40-godišnji muškarac obučen u plavo-žute tenisice priveden u središtu Moskve pod optužbom da je sudjelovao u nedozvoljenom skupu.

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 07:18