StoryEditorOCM
Svijetsmrt u Virginiji

Učenik sedmog razreda ugušio se mesnom okruglicom u školskom restoranu, obitelj traži odgovore

Piše VIJESTI SD
27. veljače 2023. - 15:17

Kada dijete odlazi u školu, obitelj ne može pretpostaviti da bi mu se tamo nešto loše moglo dogoditi.

Tako je mislila i obitelj 13-godišnjega učenika sedmog razreda Josuea Chaveza Nolasca iz Chesterfielda u Virginiji.

Majka Karina Nolasco u srijedu je na poslu dobila poziv da je njenom sinu pozlilo za vrijeme ručka u školi i da ga je odvela hitna pomoć. Otac Lee odjurio u bolnicu, odakle ju je nazvao da hitno dođe jer je Josueu loše. Napravili su krvne pretrage i liječnici su im rekli mu je mozak bez kisika bio 40 minuta.

Obitelj je tri dana bila uz njegov krevet, uključujući i mlađu sestru koju je volio i štitio. Svi su se grlili, ljubili i plakali. Josue je umro u subotu, piše Fox19.com.

Obitelj sada zanimaju okolnosti tragičnoga događaja jer smatraju da o svemu imaju premalo informacija.

Hitna pomoć navela je da je stigla na lice mjesta u 11.20 sati i hitno odvezla Josuea u bolnicu, u 11.35 sati. Prije njihova dolaska prviu pomoć mu je pružio djelatnik škole, a školski sustav sve dodatno istražuje. GoFundMe stranica, postavljena za pomoć obitelji za troškove pogreba i komemoracije, prikupila je više od 10.000 dolara.

"Ne žele nikoga kriviti za ovaj incident, ali želimo izbjeći da se ovo događa u drugim školama. Čuvajte svoju djecu da niti jedan roditelj ne mora prolaziti ono što mi prolazimo", rekla je obitelj Nolasco, piše Fox19.com.

Iznenadna smrt 13-godišnjega dječaka zaista mora biti poziv na budnost svih uključenih, od roditelja i škole do zdravstvenih službi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 06:03