StoryEditor
Svijetvjerovali ili ne

U vodenom parku utopila se djevojčica od 11 godina, očevici ogorčeni ponašanjem članova spasilačke službe

Piše PSD
8. kolovoza 2022. - 17:37
Očevici ističu da tinejdžeri u spasilačkoj službi nisu bili pripremljeni za takav slučaj (ilustracija)AFP

Nekada je neshvatljivo kako su neke institucije slabo pripremljene, pa čak i onda kada rade s djecom. Nažalost, to izbije u javnost tek kada se dogodi tragedija.

Takav je slučaj i s vodenim parkom "Liquid Leisure" u Berkshireu u Velikoj Britaniji, gdje se na rođendanskoj proslavi utopila 11-godišnja djevojčica koja je ostala zarobljena ispod plutajućeg poligona. Majka tragično preminule djevojčice primijetila je da je nema, a zadnji put je viđena kako odlazi ispod poligona, pa su angažirani spasioci, piše Daily Mail, prenosi Dnevnik.hr.

Međutim, stvari sa spasiocima nisu tekle glatko.

image

Britanska policija, koja je pomogla u pronalasku nesretne djevojčice, pokrenula je istragu

AFP

Članovi spasilačke službe su trčali naokolo i molili goste da im posude maske za ronjenje jer nisu imali pristup opremi za spašavanje iz vode. Hitne službe nazvane su tek nakon pola sata, a gosti tvrde da je spasiocima trebalo više od 20 minuta da isprazne vodeni poligon. Uz pomoć dva helikoptera djevojčica je pronađena sat i pol nakon što je nestala. Prevezena je u obližnju bolnicu, ali joj nije bilo spasa. Očevici su ogorčeni "monstruoznom" reakcijom službenika u parku, tvrdeći da tinejdžeri u spasilačkoj službi "nisu bili pripremljeni za ovakav slučaj", piše Daily Mail, prenosi Dnevnik.hr.

Uprava parka morat će se suočiti s ozbiljnim optužbama za nevjerojatnu nepripremljenost. Nažalost žrtva toga je 11-godišnja djevojčica i njena obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2022 03:24