StoryEditor
SvijetPOSLALI AMBASADORE

U strahu su i kod političara velike oči: od 27 europskih ministara u Bruxelles su, na krizni sastanak koji je organizirao Božinović, došla četiri  

Piše MKS
13. ožujka 2020. - 14:10
Kenzo Tribouillard/AFP

U vrhu Europske unije koronavirus definitivno shvaćaju ozbiljno.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u okviru hrvatskog predsjedništva organizirao je u petak sastanak svojih kolega iz ostalih zemalja Europske unije. Trebali su, kako je najavljeno, analizirati situaciji na granici Grčke i Turske te razgovarati o jačanju suradnje u zaustavljanju širenja koronavirusa.

Na sastanak u Bruxelles, od 27 ministara unutarnjih poslova, doputovalo ih je samo nekoliko. Manje nego je prstiju na ruci. Ostali su poslali veleposlanike pri EU ili državne tajnike. Što zbog straha zbog korone, što zbog toga što su očito potpuno posvećeni obrani vlastite nacije od epidemije zlosretnog virusa.

U Belgiji je jučer registrirano čak 85 novih slučajeva zaraze. Tamošnje vlasti zatvorile su restorane, a dio dužnosnika – između ostalih i hrvatska veleposlanica Irena Andrassy, šefica Stalnog predstavništva Hrvatske pri EU, našlo se u samoizolaciji jer je bila u Vijeću EU bila u kontaktu s osobom koja je pozitivna na koronavirus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. listopad 2020 16:20