StoryEditor
SvijetOPUŠTENO PONAŠANJE

U Sloveniji među kritično oboljelima i mlađi ljudi, apelira se na njih da se drže mjera distance

Piše Hina
28. ožujka 2020. - 10:55
Srđan Vrančić/HANZA MEDIA

Među 13 oboljelih od bolesti koronavirusa na intenzivnoj njezi ljubljanske klinike za zarazne bolesti ima i mladih ljudi, upozorio je direktor sveučilišnog kliničkog centra pozivajući mlade da poštuju preporučenu udaljenost u osobnim kontaktima.

- Među osobama u kritičnom stanju su i mlađe osobe, zato mlade upozoravamo da se ne ponašaju lakomisleno u sadašnjoj epidemiji jer bolest ne bira - kazao je Janez Poklukar.

U njegovoj se bolnici liječi 50 oboljelih. U mariborskom kliničkom centru, drugoj najvećoj slovenskoj bolnici, trenutno je 28 hospitaliziranih bolesnika, od čega ih je šest priključeno na respirator na odjelu intenzivne njege. Nakon što se u petak utvrdilo da je respiratorni bolesnik, primljen taj dan u bolnicu, ipak pozitivan na koronavirus 93 zaposlenih je u samoizolaciji.

Slovenska je vlada u petak navečer odlučila u zdravstveni sustav uključiti sve zdravstvene radnike i suradnike koji su bili u procesu praktičnog osposobljavanja, odnosno pripravnike, a već prije su u napore zdravstvenog sustava tijekom epidemije uključeni liječnici na specijalizaciji, oni koji još nemaju liječničku licencu te studenti završnih godina studija medicine.

#SLOVENIJA#MLADI LJUDI

Izdvojeno

05. lipanj 2020 20:39