StoryEditor
Svijetubojice bez granica

Samo nekoliko minuta nakon što je ovo snimljeno, malenu Lizu ubio je Putinov projektil: cijeli svijet oplakuje četverogodišnjakinju s Downovim sindromom

Piše PSD
15. srpnja 2022. - 13:18

Stručnjaci kažu da rat i zločin postanu strašni kada dobiju ljudsko lice, odnosno kada se umjesto apstraktnoga broja žrtava počne govoriti o konkretnim osobama. Kada se s matematike i statistike prebacimo na ljude i psihologiju, s uma na emocije.

Brutalni jučerašnji ruski raketni napad na civile u gradu Vinici od starta je zvučao strašno i monstruozno, ali nakon priče o majci i kćeri iz grada, zvuči još strašnije. Ruski krstareći projektil Kalibre, lansiran s podmornice u Crnom moru, oko 10.50 sati pao je na grad stotinama kilometara udaljen od linije fronte i ubio Liza Dmitrievu, četverogodišnju djevojčicu s Downovim sindromom. Njena majka Irina teško je ranjena i bori se za život, izvještava Daily Mail.

image

Malena Liza gura kolica sat vremena prije tragične pogibije

Screenshot Twitter

U raketiranju civila poginulo je još 19 osoba, među kojima je i dvoje djece, dok je 90 ranjenih, među kojima je 50 u teškom stanju.

Odjeci tragične pogibije malene Lize, kao i teškoga ranjavanja njene majke Irine zabilježeno je i na Twitteru Nexta TV-a. Objavljena je videosnimka djevojčice koja na ulici gura kolica samo sat vremena prije nego što će izvršenjem zapovijedi ruskih "robota" biti okončan njen tek započeti život.

Video je izazvao brojne komentare na različitim jezicima među kojima su i "Putin mesar beba", "I onda neki znaju reći da s Rusijom treba pregovarati", "Jeste li sretni, Nijemci? Zato to zovemo "prokleti plinski novac", "Bog se prije nekog vremena odjavio s ovog planeta"...

Drskost ruske strane da brani i opravda ovaj čin može biti jednaka samome ispaljenju projektila na grad koji nije vojni cilj. Prvo objašnjenje koje se čulo, da su gađali naciste, zvuči ni manje ni više nego upravo - nacistički.

image

Mama Irina još se bori za život

Screenshot Twitter
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2022 21:24