StoryEditor
Svijetstrože mjere

U Rusiji bilježe porast broja zaraženih od koronavirusa, Moskva zatvara škole i sveučilišta, odgođeni i veliki javni događaji

Piše Hina
16. ožujka 2020. - 18:05

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin naredio je u ponedjeljak da se privremeno zatvore sve obrazovne institucije u gradu i odgode veliki javni događaji u nastojanju da se spriječi širenje koronavirusa, kojim je u Rusiji do sada zaraženo 93 ljudi.

Škole i sveučilišta u Moskvi bit će zatvoreni od 21. ožujka do 12. travnja, u očekivanju nove procjene situacije.

Događaji s više od 50 ljudi bit će odmah zabranjeni do 10. travnja. Starijima se savjetuje da ostanu kod kuće.

Javni prijevoz nastavit će s radom, ali putnici neće smjeti kupovati karte izravno od vozača, navodi se u priopćenju gradonačelnika.

Broj potvrđeno zaraženih u Rusiji porastao je na 93, što je 47 posto više u odnosu na dan prije, objavila je u ponedjeljak agencija TASS, pozivajući se na zamjenicu premijera Tatjanu Golikovu. Od toga, 53 slučaja zaraze potvrđena su u Moskvi. Umrlih još nema.

Kako prenosi The Moscow Times na svojoj internetskoj stranici, putnici koji žele ući u Rusiju a dolaze iz SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Europske unije, Ukrajine, Bjelorusije i svih drugih europskih zemalja koje nisu u EU, kao i oni koji s njima žive, morat će po dolasku u samoizolaciju na dva tjedna.

item - id = 1009491
related id = 0 -> 1148295
related id = 1 -> 1148244
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 17:39