StoryEditorOCM
Svijetvelika tragedija

U požaru u kenijskoj osnovnoj školi poginulo je najmanje 17 učenika; Predsjednik: ‘To je užasno, nadležni će odgovarati‘

Piše vijesti sd
6. rujna 2024. - 09:55

Najmanje 17 učenika poginulo je u osnovnoj školi Hillside Endarasha u okrugu Nyeri u središnjoj Keniji u kojoj je u četvrtak navečer izbio požar.  

Uzrok požara još nije poznat, a strahuje se da bi broj mrtvih mogao porasti jer je više od desetak drugih prevezeno u bolnicu s teškim opeklinama, piše BBC.

Kenijski predsjednik William Ruto nazvao je požar "užasnim" i "razornim" i naredio istragu. "Nadležni će odgovarati", napisao je Ruto na društvenim mrežama.

Tim istražitelja poslan je u školu, priopćila je policija.

Policijska glasnogovornica Resila Onyango rekla je novinskoj agenciji AFP da su pronađena tijela "spaljena do neprepoznatljivosti".

image

Izgorjela privatna osnovna škola smještena je 150 km od kenijskog glavnog grada Nairobija

Afp

"Vjerojatno će još tijela biti izvučeno nakon što mjesto bude potpuno obrađeno", dodala je ona.

Kenijski Crveni križ priopćio je da pruža usluge psihosocijalne podrške učenicima, učiteljima i pogođenim obiteljima.

Hillside Endarasha Academy je privatna osnovna škola, smještena u blizini grada Nyeri - 150 km od glavnog grada Nairobija.

Školski požari relativno su česti u kenijskim internatima. Godine 2017. 10 učenica poginulo je u podmetnutom požaru u srednjoj školi za djevojke Moi u glavnom gradu Nairobiju. Najmanje 67 učenika poginulo je u okrugu Machakos, jugoistočno od Nairobija, u najsmrtonosnijem podmetnutom požaru u kenijskoj školi koji se dogodio prije više od 20 godina, piše BBC.

image

U požaru u kenijskoj školi u Machakosu u travnju 2001. poginulo je najmanje 67 učenika

 

 

Pedro Ugarte/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 21:35