StoryEditor
SvijetNovi napad

U masovnoj pucnjavi u supermarketu u gradu Buffalo poginulo najmanje deset ljudi. Napadač je tinejdžer

Piše PSD
14. svibnja 2022. - 23:44

Najmanje deset ljudi ubijeno je u subotu poslijepodne u pucnjavi u supermarketu u Buffalu u New Yorku, rekli su policijski službenici za za Associated Press.

Pojedinosti o broju napadača koji su pucali na Tops Friendly Market i u kojem su stanju, nisu bili odmah dostupni. Policija u Buffalu priopćila je ranije u subotu poslijepodne da je navodni strijelac, koji nije identificiran, u pritvoru.

Naoružani napadač je ušao u supermarket s puškom i otvorio vatru, rekao je jedan od službenika. Istražitelji vjeruju da je muškarac možda uživo prenosio pucnjavu i istražuju je li na internetu objavio manifest, rekao je dužnosnik.

Dužnosnik je upozorio da je istraga u preliminarnoj fazi i da vlasti još nisu otkrile jasan motiv, ali istražuju je li pucnjava bila rasno motivirana.

Supermarket se nalazi u pretežno crnoj četvrti, oko 3 milje (5 kilometara) sjeverno od centra Buffala. Okolica je prvenstveno stambena, s trgovinom Family Dollar i vatrogasnim domom u blizini trgovine.

Braedyn Kephart i Shane Hill, oboje po 20 godina, zaustavili su se na parkiralištu baš kad je pucač izlazio. Opisali su ga kao bijelca u kasnim tinejdžerskim ili ranim dvadesetim godinama s punom maskirnom maskom, crnom kacigom i nečim što je izgledalo kao puška.

"Stajao je tamo s puškom uz obraz. Zapitali smo se: što se, dovraga, događa? Zašto ovaj klinac ima pušku 'na gotovs'?" rekao je Kephart. Pao je na koljena. "Strgao je kacigu, ispustio pištolj i policija ga je uhvatila."

Policija je zatvorila blok, u kojem je bilo puno promatrača, a onda žutom trakom okružila puno parkiralište. Gradonačelnik Byron Brown i izvršni direktor okruga Erie Mark Poloncarz bili su na mjestu događaja u subotu kasno poslijepodne, na parkiralištu preko puta trgovine Tops spremni obratiti se medijima.

Guvernerka Kathy Hochul je na Twitteru objavila kako "pomno prati pucnjavu u trgovini u Buffalu", svom rodnom gradu. Kazala je kako su državni dužnosnici ponudili pomoć lokalnim vlastima.

Ured šerifa okruga Erie objavio je na društvenim mrežama da je naredio svom raspoloživom osoblju da pomogne policiji u Buffalu.

Pucnjava se dogodila nešto više od godinu dana nakon napada u ožujku 2021. na trgovinu King Soopers u Boulderu u Coloradu u kojem je ubijeno 10 ljudi. Istražitelji nisu objavili nikakve informacije o tome zašto vjeruju da je muškarac optužen za taj napad ciljao supermarket.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2022 23:44