StoryEditor
Svijetu kritičnom Stanju

U krvavom napadu u Las Vegasu teško ozlijeđen i američki Hrvat: vlastitim tijelom je od metaka zaštitio suprugu i postao junak nacije

Piše PSD
3. listopada 2017. - 13:03

Među teško ozlijeđenima u oružanom napadu na posjetitelje country festivala u Las Vegasu i američki je Hrvat Mike Ljubic.

Lokalni mediji pišu o njegovom junačkom činu, tijelom je od metaka zaštitio suprugu i tako joj spasio život. Stanje mu je i dalje kritično nakon dvaju operativnih zahvata kojima je podvrgnut. Trenutno je u induciranoj komi koja bi trebala trajati između 24 i 48 sati.

Ljubic je zaposlen u luci u Los Angelesu kao rukovatelj dizalica, a živi u San Pedru, najbrojnijoj hrvatskoj zajednici u Sjedinjenim Državama, piše HRT.

Motiv najkrvavijeg masovnog ubojstva u povijesti SAD-a i dalje je nejasan. 64-godišnji Stephen Paddock, kojeg je policija identificirala kao napadača koji nije imao pomagače, nije imao kriminalni dossier.

Istražitelji ga za sada ne povezuju s terorističkim ili skupinama koje raspiruju mržnju. Umirovljeni knjigovođa s pilotskom dozvolom živio je u umirovljeničkoj komuni, a susjedi ga opisuju kao tihog i povučenog. Bio je pasionirani kockar i zbog te se strasti preselio u gradić samo sat vremena vožnje udaljen od Las Vegasa.  

Izdvojeno

14. srpanj 2020 23:51