StoryEditor
Svijetzbog klizanja tla?

U iskliznuću brzog vlaka Strasbourg-Pariz ozlijeđeno 20 osoba, jedna teško: ‘Osjetio se iznenadan silovit udar i čula lomljavina prozora‘

Piše Hina
5. ožujka 2020. - 11:06
Patrick Hertzog/AFP

Lokomotiva brzog vlaka (TGV) koji Strasbourg povezuje s Parizom skliznula je u četvrtak ujutro s tračnica sjeverno od Strasbourga pri čemu je ozlijeđeno 20 osoba od kojih jedna teško, objavila je lokalna policija.

"Lokomotiva brzog vlaka skliznula je s tračnica", tridesetak kilometara sjeverno od Strasbourga, rekao je glasnogovornik državne kompanije SNCF-a, ne navodeći druge pojedinosti.

"Prve procjene govore da je jedna osoba u izuzetno teškom stanju, a 20 osoba su zadobile relativno lakše ozljede", objavila je lokalna prefektura, kako prenosi agencija Reuters.

Prema SNCF-u, teško ozlijeđena osoba je strojovođa.

Vatrogasci su upućeni na mjesto događaja i aktiviran je operativni stožer, objavila je prefektura departmana Donja Rajna, na sjeveroistoku zemlje.

SNCF na svojoj mrežnoj stranici navodi da je "promet prekinut u 7.50 sati iz sigurnosnih razloga" zbog "izgreda u kojemu je sudjelovao brzi vlak u Vendenheimu, između Strasbourga i Pariza-Istok".

U vlaku je bilo 348 putnika, piše Reuters.

Dodaje, pozivajući se na lokalnog dužnosnika, da je uzrok nesreće vjerojatno klizanje tla.

Na upit medija France Bleu Alsace, putnica koja je bila u prvom vagonu rekla je da se osjetio "iznenadan silovit udar" i čula "lomljavina prozora".

"Vlak je zakočio, skliznuo s tračnica i nagnuo se", rekla je, dodajući da u njezinu vagonu nitko nije ozlijeđen ali su putnici bili "potreseni".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 16:08