StoryEditor
SvijetTEŠKI DANI U ITALIJI

U Bergamu je zbog korone svakih pola sata sprovod! Gradonačelnik: Imamo 50 smrtnih slučajeva na dan, 70 liječnika je bolesno i na kraju smo snaga!

17. ožujka 2020. - 15:50
U Bergamu je svakih pola sata po jedan sprovodPiero Cruciatti

Giorgio Gori, gradonačelnik Bergama, talijanskog grada koji je trenutno epicentar epidemije, rekao je da je zdravstvo na kraju snaga. Bergamo je, usporedbe radi, po broju stanovnika, ima ih oko 120.000, grad veličine Rijeke.

- Imamo 50 smrtnih slučajeva na dan, a 70 liječnika je bolesno. Dostavljeno nam je 150 dodatnih uređaja za ventiliranje, a to nam je, s obziron na ekspanziju bolesnih, dovoljno za tri dana – rekao je Gori. Ponovno je zamolio starije osobe da nipošto ne napuštaju domove, a za dostavu hrane gradske vlasti angažirale su volontere, izviđače i članove civilne zaštite.

- Doista smo na kraju snaga i ako ne pronađemo način da promijenimo krivulju obolijevanja, koja je u stalnom usponu, vjerujem da više nećemo biti u mogućnosti odgovoriti na sve zahtjeve – ogorčen je gradonačelnik. Izravno je poručio da ima sve manje mjesta za bolesne, čak i za one koje su u kritičnom stanju.

image
Giorgio Gori, gradonačelnik Bergama

Izdvojeno

25. srpanj 2020 23:10