StoryEditor
SvijetPoruka iz Ankare

Turska želi evakuirati ranjenike i civile iz Azovstala, s puno obzira prema ruskoj strani: Naš brod je spreman i rado ćemo to učiniti...

Piše HINA
14. svibnja 2022. - 20:41

Glasnogovornik i savjetnik turskog predsjednika Ibrahim Kalin izajvio je kako je Ankara spremna poslati brod za evakuaciju civila i ukrajinskih boraca iz čeličane Azovstal u Mariupolju, piše Klix.ba.

U intervjuu za Reuters, Kalin je naglasio kako Turska ima spreman plan za evakuaciju te da se on može realizirati u bilo kojem trenutku.

"Prema planu, ljudi evakuirani iz Azovstala bit će prevezeni kopnom u luku Berdjansk koja se, kao i Mariupolj, nalazi na Azovskom moru. Turski brod će ih nakon toga prevesti preko Crnog mora do Istanbula. Bit će nam drago to uraditi, mi smo spremni. Brod je spreman  krenuti i prebaciti ranjenike i civile u Tursku", rekao je Kalin.

Iako se ruski i ukrajinski dužnosnici nisu oglašavali povodom mogućeg prijevoza ranjenika i civila u Tursku, do sada su nekoliko puta izjavljivali kako se svakodnevno vode pregovori o evakuaciji vojnika.

Kada je riječ o ruskoj strani, Kalin je rekako kako se stav ove države mijenja iz dana u dan.

"Oni gledaju na sigurnosnu situaciju na terenu i drugu dinamiku, svoje pregovore, vlastitu unutrašnju koordinaciju. Zbog toga, ponekad je veoma teško dobiti čvrst odgovor ili posvećenost ovom pitanju bilo koje strane", zaključio je Kalin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2022 20:57