StoryEditorOCM
Svijeterdoganov udar

Turska obavještajna agencija počela s masovnim uhićenjima, iza rešetaka deseci terorista

Piše vijesti sd
3. listopada 2023. - 10:17
U operacijama Nacionalne obavještajne organizacije Turske (MIT) i policije otkrivene su ćelije terorističke organizacije PKK, a uhićeno je blizu 90 osoba (ilustracija)Bulent Kilic/Afp

U operacijama Nacionalne obavještajne organizacije Turske (MIT) i policije, na području 18 gradova otkrivene su ćelije terorističke organizacije PKK, a uhićeno je blizu 90 osoba, javlja Anadolu, prenosi Dnevni avaz.

Operacije su istovremeno izvedene na području Sanliurfe, Istanbula, Antalije, Adane, Burse, Dijarbakira, Gaziantepa, Mardina, Mersina, Denizlija, Konije, Kajserija, Batmana, Isparte, Balikesira, Sirnaka, Kocaelija i Amasije.

Prema dostupnim informacijama, kao rezultat rada MIT-a na sjeveru Iraka, Sirije i Turskoj u trajanju od otprilike deset mjeseci na otkrivanju i uništavanju takozvane vojnoobavještajne strukture terorističke organizacije, pomno su praćeni osumnjičeni za koje je utvrđeno da djeluju u ime organizacije.

image

Operacije su provdene na području 18 gradova i provincija, a policijski rad na otkrivanju i praćenju terorista trajao je desetak mjeseci (ilustracija)

Adem Altan/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 15:44