StoryEditorOCM
Svijetod revije do horora

Turisti iskeširali masnu svotu da mogu juriti u Ferrariju, a onda je samo jedan dodir izazvao tragediju

Piše vijesti sd
3. listopada 2023. - 23:59

Dvoje švicarskih turista (63 i 67) poginulo je kada je automobil marke Ferrari u kojem su se vozili po državnoj cesti "195 Sulcitana" na jugu talijanskog otoka Sardinije nakon sudara u kojem je sudjelovalo više vozila sletio s ceste, prevrnuo se i zapalio. Švicarci se nisu nikako mogli izvući iz gorućeg automobila te su na koncu izgorjeli i umrli, piše Daily Mail.

Švicarski su se turisti na jugu talijanskog otoka našli jer su sudjelovali u višednevnoj revijalnoj automobilističkoj turi "Iskustvo superautomobila na Sardiniji".

Revija je turiste koji su se otokom htjeli provozati u vlastitim superautomobilima koštala 12.013 eura. Organizator je onima koji nemaju svoje skupocjene jurilice ponudio mogućnost iznajmljivanja Ferrarija SF90. Njima je sudjelovanje u reviji naplaćeno 24.830 eura.

Nesreća u kojoj su poginuli švicarski turisti dogodila se kada su oni u svom Ferrariju pokušali preteći Lamborghini u kojemu je bio indijski par koji je pak pokušavao preteći kamper u kojem se nalazio talijanski par star 61 i 62 godine.

Ferrari je u jednom trenutku tijekom pretjecanja dodirnuo Lamborghini koji je zatim udario u kamper koji se gotovo odmah prevrnuo na bok. Oba su automobila zatim sletjela s ceste. Švicarci u Ferrariju poginuli su nakon što se njihov automobil zapalio, a ostali su sudionici nesreće zadobili tjelesne ozljede i završili u bolnicama.

"Bili smo u svojim sjedalicama, a kamper je bio na boku. Neko vrijeme nismo mogli vjerovati da nam se dogodila nesreća. U jednom sam trenutku pogledao supruzi u oči i pitao je, je li dobro. Klimnula je glavom", rekao je Lorenzo M., jedna od dvije osobe koje su se vozile u kamperu.

Par se zatim izvukao iz kampera. "Kad smo izašli iz njega, pomislili smo da smo u paklu", rekao je Lorenzo M. za Daily Mail.

Njemački tabloid Bild napisao je da su brojni svjedoci nesreće čuli kako su sudionici nesreće vrištali.

Policija i vatrogasci zatvorili su cestu na kojoj se dogodila nesreća kako bi policijski djelatnici mogli istražiti nesreću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:20