StoryEditorOCM
Svijetnakon atentata

Trump u prvom razgovoru otkrio što mu je spasilo život u pucnjavi: ‘To nikad ne radim!‘. Najavio i promjene u kampanji

Piše Vijesti sd
15. srpnja 2024. - 06:32

Bivši američki predsjednik Donald Trump u prvom intervjuu nakon pokušaja atentata ispričao je za Washington Examiner, kako bi govor koji je namjeravao održati u četvrtak bio vrlo impresivan.

 „Da se ovo nije dogodilo, bio bi to nevjerojatno dobar govor", kazao je Trump i otkrio kako bi naglasci bili na politiku koju vodi Joe Biden. Međutim nakon svega odlučio se za drukčiji naglasak.

"Iskreno, sada će to biti potpuno drugačiji govor. Ovo je prilika za ujedinjenje naše zemlje. Pružila mi se ta prilika", kazao je.

Trump je također rekao da "stvarnost" onoga što se dogodilo u subotu "tek počinje" i opisao trenutak kada je podigao pogled prema gomili nakon što je shvatio da je upucan.

Kaže da mu je život spasila i činjenica što se u kobnom trenutku upravo okrenuo kako bi pogledao isječak videa puštenog na predizbornom skupu.

"Gotovo nikada ne mičem pogled s publike. A da u tom trenutku nisam to učinio tko zna bih li sada bio ovdje?", rekao je bivši američki predsjednik.

Kao što je poznato Trump je u ključnom trenutku okrenuo glavu i završio s krvavim uhom.

“Energija koja je dolazila od ljudi tamo u tom trenutku, oni su samo stajali… Teško je opisati kakav je to osjećaj, ali znao sam da svijet gleda. Znao sam da će povijest o tome suditi i znao sam da im moram dati do znanja da smo dobro,” rekao je za Examiner Trump.

Predsjednik Joe Biden naredio je reviziju sigurnosnih mjera kako bi se utvrdilo kako se 20-godišnjak s puškom AR-15 približio dovoljno blizu da puca u Trumpa u subotu. Kao bivši predsjednik Trump ima doživotnu zaštitu Tajne službe SAD-a.

image
Rebecca Droke/Afp

Nakon pokušaja artentata Trump je otputovao u Milwaukee gdje će ga republikanci ovaj tjedan službeno nominirati za svog predsjedničkog kandidata.  Konvencija će uključivati govore republikanskih zvijezda u usponu. Očekuje se da će se na konvenciji iznositi stajališta stranke o temama kao što su pobačaj, imigracija i gospodarstvo. Također Trump bi trebao objaviti svog potpredsjedničkog kandidata.

Kao što je poznato FBI je identificirao Thomasa Matthewa Crooksa iz Bethel Parka u Pennsylvaniji kao osumnjičenika i rekao da se pucnjava istražuje kao pokušaj atentata. Dužnosnici FBI-a rekli su u nedjelju da je napadač djelovao sam. Agencija je navela da tek treba identificirati ideologiju povezanu s osumnjičenikom ili bilo kakve naznake problema s mentalnim zdravljem ili pronaći bilo kakav prijeteći jezik na računima osumnjičenika na društvenim mrežama.

"U Americi nema mjesta za ovakvu vrstu nasilja. Pozivam sve, sve vas molim da ne stvarate pretpostavke o njegovim motivima ili vezama", poručio je Biden.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 14:33