StoryEditorOCM
SvijetGDJE SU IM KOLEGE?

Trojica preživjelih s broda 'Bourbon Rhode' konačno dovedena na kopno, javnost s nestrpljenjem čeka njihova svjedočanstva

7. listopada 2019. - 13:28

Francuska mornarička fregata Ventose na kojoj se nalaze trojica spašenih pomoraca s remorkera Bourbon Rhode, kao i tijela četvorice stradalih članova posade potonulog broda, stigla je Fort-de-France, glavni grad francuskog prekomorskog departmana Martiniquea u Malim Antilima.

'Pomorci su živi ako su u splavi, potraga se mora nastaviti!': iskusni splitski kapetan šokiran obustavom potrage, objasnio koliko se dugo na splavi može preživjeti

Prema pisanju francuskih medija, trojicu preživjelih pomoraca, trojicu Ukrajinaca, dočekale su predstavnici vojnih i civilnih vlasti kao i predstavnici kompanije Bourbon Offshore, te su poslani na liječnički pregled.

Nije poznato jesu li u Fort-de-Franceu stigli i članovi njihovih obitelji s kojima su se jedva ili nikako čuli proteklih dana što je bilo zbunjujuće za svih.

Njihova svjedočanstva s nestrpljenjem očekuju i članovi obitelji sedmorice pomoraca za koje se vjeruje da su se ukrcali na splavi za spašavanje i još uvijek negdje u bespuću Atlantika čekaju pomoć.

Kapetanovi prijatelji ne odustaju: Pomozite nam da nađemo Dina i njegovu posadu. Planiramo dignuti privatne avione...; Peticiju za nastavak potrage na Atlantiku u jednom danu potpisalo 30.000 ljudi!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 07:44