Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor

Trojica Albanaca pretučena na sjeveru Mitrovice, jedan Srbin uhićen

Piše PSD.
14. listopada 2009. - 17:59

Skupina Srba pretukla je u utorak u sjevernom dijelu Mitrovice, u dva odvojena incidenta, trojicu Albanaca, od kojih su dvojica u teškom stanju, priopćila je u srijedu Kosovska policija.

Teško ozlijeđeni Albanci smješteni su na neurokirurškom odjelu bolnice u južnom dijelu Mitrovice, javljaju prištinski mediji na albanskome, dodajući da su Albanci pretučeni u blizini kafića kod mosta na Ibru, u sjevernom dijelu grada većinski nastanjenom Srbima.

Kosovska policija uhitila je jednog Srbina osumnjičenog za jučerašnji napad, a traga se za drugim napadačima.

Napad na trojicu kosovskih Albanaca u srijedu je najoštrije osudio predsjednik općine Mitrovice, bivši kosovski premijer, Bajram Rexhepi, koji je zatražio od policije da učine sve kako bi se počinitelji uhitili.

Rexhepi je danas u Mitrovici o sigurnosnom stanju u tome podijeljenom gradu, kojim već deset godina vladaju međuetničke napetosti, razgovarao s predstavnicima britanskog ministarstva vanjskih poslova. Izvijestio ih je o incidentima i učestalim provokacijama koje imaju za cilj destabilizirati stanje te je istaknuo važnu ulogu Kosovske policije, policije EULEX-a i KFOR-a u održavanju stabilnosti.

Po Rexhepijevu mišljenju, pretpostavka normalnog života na sjeveru Mitrovice je uspostava zakona i uklanjenje srpskih paralelnih
struktura u tom dijelu Kosova koje, po njegovim riječima, potpomaže
Beograd.

(H)

#KOSOVSKAMITROVICA

Izdvojeno