StoryEditorOCM
Svijetpotraga i dalje traje

Tragedija u Mađarskoj: truplo stradalog u sudaru brodova na Dunavu pronađeno stotinu kilometara nizvodno od mjesta nesreće

3. lipnja 2019. - 18:30

Stotinu kilometara nizvodno od Budimpešte u Dunavu je pronađeno truplo, pet dana nakon sudara brodova u mađarskom glavnom gradu u kojemu je vjerojatno smrtno stradalo ukupno 28 ljudi, rekli su mađarski dužnosnici u ponedjeljak.

Južnokorejski i mađarski ronioci pripremili su se u ponedjeljak za pokušaj izvlačenja tijela iz olupine turističkog broda Mermaid, koji je potonuo u srijedu navečer, zajedno s 33 korejska turista i dva mađarska člana posade, što je najveća mađarska riječna nesreća u posljednjih pola stoljeća.

Tragedija u Budimpešti: nakon strašnog olujnog nevremena prevrnuo se turistički brod na Dunavu, najmanje sedam mrtvih, 21 osoba nestala

Mermaid se prevrnuo nakon što ga je straga udario veliki kruzer u blizini mosta u centru Budimpešte. Tijela sedmero Južnokorejaca su izvučena istu noć kada se dogodila nesreća, a sedam preživjelih putnika tada je spašeno.

Nije pronađeno devetnaest preostalih korejskih putnika i dva člana posade, a smatra se da su mrtvi.

"Jedno mrtvo tijelo, koje izgleda kao korejsko, već je pronađeno 100 kilometara odavde", rekao je vojni ataše južnokorejskog veleposlanstva Shun-Keun Song novinarima.

Glasnogovornik mađarske policije Kristof Gal rekao je Reutersu da vlasti još nastoje utvrditi identitet osobe te nisu mogli potvrditi da je riječ o turistu s Mermaida.

Objavljene snimke nesreće u Budimpešti: poginulo najmanje osmero turista iz Južne Koreje, izgledi da bi moglo biti preživjelih sve su manji

Vjeruje se da su mnogi putnici zarobljeni u olupini, a ronioci nisu uspjeli doći do nje, zbog visokog vodostaja rijeke i snažnih struja. Južna Koreja je poslala svoj tim za spašavanje koji se pridružio operaciji u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 16:05