StoryEditorOCM
Svijetu yaoundeu

Tragedija u Kamerunu: najmanje 16 mrtvih u stampedu nakon požara u diskoteci. Za sve je krivo neoprezno rukovanje pirotehnikom

Piše hina
23. siječnja 2022. - 13:36

Najmanje je 16 ljudi poginulo u požaru u noćnome klubu u luksuznoj četvrti kamerunskog glavnog grada Yaoundéa, koji je u noći na nedjelju slučajno izazvao vatromet. 

Tragedija se dogodila u vrijeme dok je Kamerun domaćin Afričkoga kupa nacija (ACN), kontinentalnog nogometnog prvenstva. 

"Požar je izbio slučajno, a prvo izvješće govori o 16 mrtvih (...) i osam teško ozlijeđenih" osoba, stoji u pisanome priopćenju ministarstva komunikacija.

Incident se dogodio u glavnoj dvorani Liv's Night Cluba, smještenog u luksuznoj četvrti Bastos, u kojoj se nalaze brojna luksuzna zdanja, zgrade stranih veleposlanstava i rezidencije diplomata.

"Vatra koju je prouzročio vatromet najprije je progutala strop zgrade, a potom su odjeknule dvije snažne eksplozije, što je među posjetiteljima izazvalo paniku i stampedo”, stoji u priopćenju ministarstva.

"Kad smo stigli na mjesto događaja shvatili smo da je ondje opća panika i da je izbio velik požar s puno dima", rekao je vatrogasni dužnosnik Yaoundéa za AFP, želeći ostati anoniman. Dodao je da su on i kolege "izbrojili 16 mrtvih i pet ozlijeđenih".

U dvorištu zgrade ostali su nagorjeli predmeti, no fasada diskoteke nije uništena niti je izgorjela, piše novinar AFP-a.

"Sve se odvijalo vrlo brzo, bilo je nešto iza 2 sata ujutro, a većina posjetitelja stiže oko 3. Sve se dogodilo u unutarnjem prostoru zbog čega ima puno žrtava", rekao je AFP-u zaštitar koji se ondje nalazio u trenutku tragedije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 06:49