StoryEditor
SvijetUŽAS U USTANOVI

Tragedija: U Domu umirovljenika kraj Rima pronašli petero mrtvih, još ih je sedmero kritično, najvjerojatnije su se otrovali ugljičnim monoksidom

Piše Hina
16. siječnja 2021. - 16:04
Ilustracija/AFP

Petero korisnika doma umirovljenika smještenog južno od Rima pronađeno je u subotu mrtvo, a ostalih pet je, zajedno s dvoje njegovatelja, u kritičnom stanju, nakon što su se vjerojatno otrovali ugljičnim monoksidom, priopćile su vlasti.

"Nažalost, možemo vam potvrditi informaciju o pet smrtnih slučajeva. Još je pet štićenika i dvoje njegovatelja u teškom stanju. Svih sedam je hospitalizirano", rekao je AFP-u glasnogovornik rimskih karabinjera.

Njegovatelji koji su stigli u jutarnju smjenu u dom umirovljenika u Lanuviju, u kojemu je živjelo 10 štićenika, pronašli su 12 osoba bez svijesti, a ubrzo se ustanovilo da ih je petero umrlo, vjerojatno od posljedica trovanja.

Petero preživjelih štićenika hitna služba prevezla je u obližnju bolnicu, a dvoje njegovatelja u bolnicu u Rimu.

"Kod svih su zamijećeni simptomi trovanja ugljičnim monoksidom", stoji u priopćenju regionalne krizne udruge za borbu protiv covida iz Lazija. 

Svi zaposlenici i korisnici doma u četvrtak su testirani na covid-19. Kod devetero štićenika i troje zaposlenika rezultati su bili pozitivni.

Svi su u subotu ujutro trebali biti premješteni u specijalizirane ustanove, rekli su iz udruge.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. ožujak 2021 21:55