StoryEditor
SvijetUŽAS KRAJ SchladmingA

Tragedija u Austriji: betonska gromada od dvije tone poklopila radnike, na licu mjesta poginuo hrvatski gastarbajter, drugi teško ozlijeđen

Piše JL
1. ožujka 2018. - 21:44

U teškoj nesreći koja se dogodila u tvrtki za izgradnju građevinskih elemenata u gradiću Aich u Austriji poginuo je 46-godišnji Hrvat, a teško su ozlijeđena još dva zaposlenika, od kojih je jedan Hrvat u dobi od 50 godina, piše Jutarnji list..

Do nesreće je u okrugu Liezen, u ranim jutarnjim satima.

Austrijski mediji izvještavaju da je do nesreće došlo kada se lijevani betonski element težine oko dvije tone prevrnuo na trojicu radnika, iz zasad nepoznatih razloga.

Tragični incident se dogodio u četvrtak oko 7:30 sati ujutro dok su radnici slagali elemente, prilikom čega se jedan od 12 betonskih elemenata koji su bili naslonjeni jedan na drugi prevrnuo na njih. Pritom je nastao domino efekt te su pali i drugi elementi.

Odmah su u pomoć priskočili kolege koji su uz pomoć krana uspjeli podići elemente koji su pali, ali nažalost nisu mogli pomoći 46-godišnjem Hrvatu.

Teško ozlijeđeni zaposlenici prevezeni su u bolnicu u Schladmingu. Nakon teške nesreće obustavljen je rad u tvrtki, prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 07:55