StoryEditorOCM

Toulouse: pucao ispred židovske škole, ubio dvoje djece i jednog roditelja (FOTO)

Piše PSD.
19. ožujka 2012. - 11:03
Muškarac na skuteru zapucao je ispred židovske škole u Toulouseu na jugozapadu Francuske u ponedjeljak ujutro i pritom je ubio tri osobe, od kojih dvoje djece, izjavio je policijski izvor.

Pet osoba je ozlijeđeno u tom napadu koji se dogodio dok su učenici dolazili na nastavu u školu Ozar Hatorah, izjavio je jedna gradski dužnosnik.

Na istom su području prošli tjedan ubijena tri vojnika u dvije odvojene pucnjave. Ubio ih je muškarac koji je kasnije pobjegao na skuteru.

Francuski ministar unutarnjih poslova Claude Gueant prekinuo je posjet sjeveroistočnoj Francuskoj i uputio se u Toulouse, rekao je jedna policijski izvor. Francuski mediji su izvijestili da su pojačane mjere sigurnosti u svim židovskim školama u zemlji.

Pedesetak istražitelja već radi na slučaju ubojstva vojnika. Policija je priopćila u petak da je isto oružje korišteno u dva odvojena napada u kojima su ubijeni vojnici.

Televizijska postaja BFM TV javila je da je oružje korišteno u napadu na židovsku školu istog kalibra kao ono kojim su ubijeni vojnici.H, FOTO: AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 06:44