StoryEditorOCM
Svijetizazov za društvo

Tinejdžer umro nakon što je pojeo ovaj posebni čips, kompanija se ograđuje od optužbi: ‘Pa istaknuli smo...‘

Piše Vijesti SD
16. rujna 2023. - 07:20

Teksaški proizvođač čipsa Paqui najavio je uklanjanje svog ljutog ‘One Chip Challenge‘ s polica nakon smrti 14-godišnjeg tinejdžera iz Massachusettsa, Harrisa Wolobaha. Uzrok Wolobahove smrti ostaje pod istragom, čeka se obdukcija, ali njegova obitelj to pripisuje izazovu s čipsom u kojem su se tinejdžeri natjecali tko može pojesti više izrazito ljutog čipsa. 

Paquijev ‘One Chip Challenge‘ postao je poznat na društvenim mrežama jer sudionici pokušavaju izdržati intenzivnu ljutinu bez da piju ili jedu što je duže moguće nakon konzumiranja vatrenog tortilja čipsa. Proizvod je upakiran u zatvorenu vrećicu od folije unutar kartonske kutije u obliku lijesa i na njemu se vidi upozorenje da je namijenjen odraslima i da ga treba držati izvan dohvata djece.

U objavi tvrtke, Paqui je izrazio tugu zbog Wolobahove smrti i naveo povećanje broja tinejdžera i drugih koji zanemaruju upozorenja. Tvrtka radi s trgovcima na malo kako bi uklonila proizvod s polica trgovina. Ističu strogo poštivanje standarda sigurnosti hrane.

Medicinski stručnjaci upozorili su na potencijalnu opasnost čipsa zbog visoke koncentracije kemikalije kapsaicina. Također su istaknuli mogućnost kobnih posljedica, uključujući srčanu aritmiju ili ireverzibilnu ozljedu srca do koje može doći pri izlaganju visokim dozama kapsaicina.

Worcesterska policija je izvijestila da je odgovorila na poziv u Wolobahovom domu 31. kolovoza, gdje su ga zatekli bez reakcije i disanja. Iako je prevezen u bolnicu, proglašen je mrtvim. Wolobahovi prijatelji i obitelj tvrde da ga je čips doveo do smrti, što je potaknulo pozive na zabranu proizvoda.

Paqui je izdao izjavu u kojoj ponavlja da je ‘One Chip Challenge‘ isključivo namijenjen odraslima i istaknuto označen kako bi odvratio djecu, one osjetljive na začinjenu hranu, osobe s alergijama na hranu, temeljnim zdravstvenim problemima ili trudnice od pokušaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 10:06